Hívjon most! +36 99 317 639

  •   

A különböző fogazati rendellenességek nem csak esztétikai, hanem egészségügyi problémákat is okozhatnak. Ha az alsó és a felső fogsornál nincs meg az egészséges, funkcionális érintkezés, akkor jelentkezhet szorítás, fogcsikorgatás, fogletörés, fogkimozdulás, állkapocs ízületi fájdalom. A torlódott fogak nehezebben tisztíthatók, könnyebben szuvasodhatnak.

Mint az orvostudomány minden területén, a fogszabályozásban is alapvető szempont a megelőzés és a korai kezelés. A modern szemlélet szerint már sokszor a tejfogak meglétekor is indokolt megkezdeni a fogszabályozást. Ezért is fontos korán rendszeresen fogorvoshoz vinni a gyereket, mert így a doktor idejében felfedezi a fogazati rendellenességeket, és a kicsi is megszokja a rendelő hangulatát, és saját maga tapasztalja, hogy az orvos nem akar rosszat.

Ha az orvos megállapítja, hogy fogszabályozásra van szükség, a szabályozás megkezdése előtt rendbe kell tenni a fogakat. Be kell tömni a lyukakat, el kell távolítani az esetleges fogkövet, elszíneződéseket.

Minden esetben a szakorvos ítéli meg, milyen típusú fogszabályozó készülék alkalmas az adott probléma orvoslására.

Kivehető készülékek

Rögzített fogszabályozó készülékek

Láthatatlan fogszabályozó

Retenciós készülékek

Rögzített fogszabályozó készülékek tisztítása